Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τα υλικά μας: Λάδια Βάσης

Λάδια Βάσης






Λάδι καλέντουλας (Calendula Oil): Το λάδι καλέντουλας εξάγεται από τα πέταλα του φυτού Calendula officinalis. Είναι ιδανικό για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος, καθώς ανακουφίζει από δερματικούς ερεθισμούς και κοκκινίλες και βοηθά στη γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων της επιδερμίδας. Είναι πλούσιο σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή, με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. 
Το φυτό καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα ως συστατικό σε φαγητά, καλλυντικά, αλλά και για τη βαφή υφασμάτων. 

Λάδι χοχόμπα (Jojoba Oil) : Χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών, ενώ είναι ιδανικό και για μασάζ. Προέρχεται από τους σπόρους του φυτού χοχόμπα (Simmondsia chinensis). Αποτελεί την καλύτερη και συνηθέστερη βάση, στην οποία προστίθενται αιθέρια έλαια για τη δημιουργία παρασκευασμάτων που εφαρμόζονται στο πρόσωπο, κι αυτό γιατί απορροφάται αμέσως χωρίς να λαδώνει. Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, θρέφει και τονώνει την επιδερμίδα, διατηρώντας την υγρασία και την ελαστικότητά της. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος και καθαρίζει σε βάθος, χαρίζοντας λάμψη και υγεία. Στα μαλλιά, δίνει λάμψη και βοηθά στην αντιμετώπιση της ψαλίδας. 
Η δομή του λαδιού χοχόμπα μοιάζει αρκετά με το φυσικό σμήγμα της επιδερμίδας, και γι’ αυτόν το λόγο μπορεί και εισχωρεί σε αυτήν ευκολότερα από κάθε άλλο έλαιο. 

Σταφυλοκουκουτσέλαιο (Grape seed Oil) : Φυτικό λάδι από τα κουκούτσια του σταφυλιού, ιδανικό για μασάζ σε πρόσωπο και σώμα. Προστατεύει και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Τα βιοφλαβονοειδή, βασικά συστατικά των σταφυλιών, εμποδίζουν τη βλαβερή επίδραση των ελεύθερων ριζών. Είναι, επίσης, καλή πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και λιπαρών οξέων.

Αμυγδαλέλαιο (Almond Oil) : Το αμυγδαλέλαιο βγαίνει από τους καρπούς του δέντρου Prunis dulcis. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θρέφει και περιποιείται την επιδερμίδα, αφήνοντάς τη λεία και απαλή. Αποτελεί ιδανική βάση για την προσθήκη αιθέριων ελαίων, δημιουργώντας ένα εμπλουτισμένο λάδι, ιδανικό για μασάζ στο πρόσωπο και στο σώμα. Επίσης, είναι κατάλληλο για το ντεμακιγιάζ των ματιών και την τόνωση των βλεφαρίδων. Περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Ε, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου