Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018



Serum με υαλουρονικό οξύ και έκκριση σαλιγκαριού (30ml)

Ένα προϊόν που καλύπτει όλες τις ηλικίες και φοριέται πρωί και βράδυ, κάτω από  την κρέμα. Κάνει ένα φυσικό μπότοξ. Περιέχει: ζελέ αλόης, υαλουρονικό οξύ, ελαστίνη, κολλαγόνο, έκκριση σαλιγκαριού, γλυκερίνη, λάδι jojoba, σταφυλέλαιο, βιταμίνη Ε, πανθενόλη, αλλαντοΐνη, αιθέρια έλαια. Οι δραστικές ουσίες που περιέχει η ειδικά επεξεργασμένη για καλλυντική χρήση και στείρα μικροβίων, έκκριση σαλιγκαριού είναι: αλλαντοΐνη (αναδομεί το δέρμα), γλυκολικό οξύ (βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων), κολλαγόνο και ελαστίνη (αποτρέπουν την γήρανση και βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος), φυσικά αντιβιοτικά (καταπολεμούν τα υφιστάμενα βακτήρια της επιδερμίδας), βιταμίνες (με πιο σημαντικές τις Α, C, E και μερικές της ομάδας Β).
Απλώνετε μικρή ποσότητα, πρωί και βράδυ, σε καθαρό πρόσωπο, μάτια και λαιμό, κάτω από την κρέμα.

ΝΕΟ Serum με υαλουρονικό οξύ και έκκριση σαλιγκαριού για Lifting effect (30ml)

Το νέο σέρουμ περιέχει ό,τι και το προηγούμενο αλλά είναι εμπλουτισμένο με λάδι ελίχρυσου και ένα φυσικό συστατικό από το φυτό κινόα που δίνει αποτέλεσμα λίφτινγκ. Φοριέται πρωί και βράδυ, κάτω  από την κρέμα. Ένα προϊόν απαραίτητο στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, με άμεσα ορατά αποτελέσματα που προλαβαίνει και διορθώνει τις βλάβες της επιδερμίδας όπως ρυτίδες και δισχρωμίες (λόγω της αλόης και του σαλιγκαριού) χαρίζοντας έναν ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα και φωτεινότητα. Αποτέλεσμα σαν να κάνατε μπότοξ και λιφτινγκ.




Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Βούτυρο καριτέ: Βάλσαμο για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Προστατεύει το δέρμα, τα χείλη και τα μαλλιά από την ξηρότητα. Θρέφει, ενυδατώνει και επισκευάζει το ηλιοκαμένο δέρμα, ενώ είναι βάλσαμο ακόμα και για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικά λιπαρά, χρησιμοποιείται ως προϊόν φυσικής περιποίησης του σώματος και ονομάζεται βούτυρο καριτέ. Στις ετικέτες των καλλυντικών μπορεί να το συναντήσετε ως shea butter ή beurre de karite.

Το ιερό δέντρο καριτέ 

Το βούτυρο καριτέ εξάγεται από τον καρπό ενός άγριου, αιωνόβιου δέντρου της αφρικανικής σαβάνας (Νιγηρία, Μάλι, Σενεγάλη, Μπουρκίνα Φάσο), το οποίο θεωρείται ιερό. Το δέντρο μπορεί να φτάσει έως και τα 15 μέτρα σε ύψος και να ζήσει 3 αιώνες.
Ο καρπός του είναι βρώσιμος, θρεπτικός και αποτελεί την κυριότερη πηγή λίπους στις χώρες της δυτικής Αφρικής (όπως εμείς έχουμε αντίστοιχα το ελαιόλαδο). Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τον φωτισμό, την παραγωγή σαπουνιού, την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, ενώ παλαιότερα αντικαθιστούσε το βούτυρο κακάο στην σοκολατοβιομηχανία.

Το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των προστατευόμενων ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (http://karite.org/). Η Ευρώπη από τη στιγμή που ανακάλυψε το παραδοσιακό αυτό φυτικό προϊόν το ενσωμάτωσε σε ενυδατικές/θρεπτικές κρέμες προσώπου και σώματος, κραγιόν και άλλα καλλυντικά είδη.
Πώς παράγεται
Οι αμυγδαλόσχημοι, ώριμοι, καφέ καρποί του καριτέ μαζεύονται συνήθως τον Αύγουστο – όταν έχουν πέσει μόνοι τους από τα δέντρα – παραδοσιακά μόνο από γυναίκες. Ο λιπαρός πυρήνας του καρπού ξεχωρίζεται, αλέθεται, καβουρδίζεται και συνθλίβεται παράγοντας ένα είδος πολτού. 
Στη συνέχεια ξεπλένεται καλά με κρύο νερό και εμβαπτίζεται σε βραστό πλέον νερό, ώστε το βούτυρό του να λιώσει και να ανέβει στην επιφάνεια. Καθώς το μείγμα αναδεύεται συνέχεια και το νερό εξατμίζεται, φεύγει η βαριά μυρωδιά του καριτέ και στο τέλος μένει ένα στέρεο, μαλακό προϊόν με κρεμώδη υφή, διακριτική μυρωδιά και υποκίτρινο έως λευκό χρώμα.
Υπάρχει βέβαια και μια πιο οικονομική μέθοδος παραγωγής, η οποία χρησιμοποιεί χημικούς διαλύτες. Όμως αυτός ο τρόπος εκχύλισης καταστρέφει πολλά από τα ενεργά συστατικά του φυτού (όπως τις βιταμίνες του), γι’ αυτό και πρέπει κάποιος να αναζητά βούτυρο καριτέ που έχει εξαχθεί με μηχανική μέθοδο.

Πολύ θρεπτικό
Το βούτυρο καριτέ περιέχει στη σύνθεσή του μεγάλες ποσότητες ακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ελαϊκό οξύ (ω-9) και λινελαϊκό οξύ (ω-6). Δεν του λείπουν επίσης και τα κορεσμένα λιπαρά (στεατικό και παλμιτικό οξύ), στα οποία οφείλει τη στέρεη υφή του σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακόμα είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, κατεχίνες, λουπεόλη και βιταμίνες A, D, E και F που έχουν κατ’ εξοχήν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Στα πιο εξωτικά συστατικά του συγκαταλέγονται οι τερπενικές αλκοόλες που λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη, καθώς και το κινναμωμικό οξύ που απορροφά ελαφρά την υπεριώδη ακτινοβολία. 
Έχουν διαπιστωθεί επίσης ιατρικές εφαρμογές του σε αντιφλεγμονώδη θεραπεία για την αρθρίτιδα, τοπική θεραπεία για το έκζεμα, τον έρπητα και άλλες δερματικές παθήσεις, ακόμα και στη μείωση της χοληστερόλης. Οι ιθαγενείς το χρησιμοποιούν για ζεστές μαλάξεις σε ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, διαστρέμματα και εξαρθρώσεις. 
Οι χρήσεις του στην ομορφιά
Καθώς θεωρείται κατάλληλο για την περιποίηση όλων των τύπων επιδερμίδας και μαλλιών, το συναντάμε συχνά μέσα σε:
Θρεπτικές κρέμες για πολύ ξηρό δέρμα σώματος, χεριών και ποδιών ή για ρωγμές και σκασίματα που δημιουργούνται χειμώνα ή καλοκαίρι.
Ενυδατικές κρέμες σώματος που διατηρούν το καλοκαιρινό μαύρισμα.
Κρέμες που εφαρμόζονται προληπτικά για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης διατηρώντας την ελαστικότητα του δέρματος.
Αντιρυτιδικές, ενυδατικές κρέμες νυκτός για το πρόσωπο με πλούσια, λιπαρή υφή.
Προϊόντα για την προστασία και τη λάμψη των χειλιών, συχνά μαζί με βούτυρο κακάο.
Θρεπτικές μάσκες μαλλιών για την επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητάς τους όταν είναι ξηρά, ταλαιπωρημένα ή μετά το θαλασσινό μπάνιο και την πισίνα (το βούτυρο καριτέ θρέφει την κερατίνη).
Και μόνο του
Το βούτυρο καριτέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια από τις παραπάνω χρήσεις και μόνο του, απλώς λιώνοντας ένα μικρό κομμάτι του στην παλάμη σου. Το συμπαγές βούτυρο γίνεται υγρό περίπου στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: www.goldenmag.gr

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Τα 8 "βάρη" του δέρματος και τα αντίδοτά τους!

Αγαπάμε το δέρμα μας και το φροντίζουμε






1. Η Ηλικία
Προκαλεί λέπτυνση του δέρματος, μείωση της ικανότητας των επιδερμικών κυττάρων να πολλαπλασιάζονται και να αυτοεπιδιορθώνονται, 
ελάττωση της συγκολλητικότητάς τους και μειωμένη δυνατότητα κατακράτησης του νερού.

2. Η Ηλιοθεραπεία
Ευθύνεται για το 90% των συμπτωμάτων της πρόωρης γήρανσης. 
Αρχίζει πολύ νωρίς (γύρω στην ηλικία των 20) από υπερβολική και επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο. Βλάπτει το κολλαγόνο, συσσωρεύει παθολογική ελαστίνη (οπότε παράγονται μεταλλοπρωτεϊνάσες, δηλαδή βλαπτικά ένζυμα που κατακρημνίζουν το κολλαγόνο) και προωθεί την παραγωγή βλαπτικών ελεύθερων ριζών οξυγόνου. 

3. Οι συσπάσεις των μυών του προσώπου
Δημιουργούν μηχανικές ρυτίδες έκφρασης (όπως π.χ. την κάθετη ρυτίδα «της σκέψης» στο μεσόφρυο ή τις κατινωτές των ματιών σε μύωπες που δεν φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής). 

4. Ο φωτότυπος
Ανοιχτόχρωμο (με μπλε μάτια) ή λεπτό ξηρό δέρμα είναι πιο 
ευάλωτο στις ρυτίδες από το λιπαρό ή το σκουρόχρωμο. 

5. Η Κληρονομικότητα
Μερικές οικογένειες παρουσιάζουν γρηγορότερα ρυτίδες από άλλες. 

6. Το κάπνισμα
Μειώνει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και αυξάνει την παραγωγή βλαπτικών ελεύθερων ριζών οξυγόνου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων. 
Επιπλέον, οι χρόνιοι καπνιστές έχουν κιτρινόγκριζο χρώμα προσώπου, βαθιές και ακτινωτές ρυτίδες στο άνω και κάτω χείλος και παχύ δέρμα ανάμεσα στις ρυτίδες. 

7. Το επάγγελμα
(π.χ. το δέρμα των προπονητών και των ξεναγών γερνά γρηγορότερα) 

8. Το στρες
Ο πόνος, η δυστυχία ζωγραφίζονται στο πρόσωπο. 

Βοηθήστε το δέρμα σας με τους παρακάτω τρόπους:

• Τρώτε κάθε μέρα 500 - 600 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά (που σημαίνει δύο σαλάτες και δύο μαγειρεμένα πιάτα λαχανικών). Όσοι δεν τα τρώνε (όπως συχνά τα παιδιά), να τρώνε σούπες (χορτόσουπες, ψαρόσουπες κ.ά)

• Περιλαμβάνετε πάντα στο πιάτο σας έντονα κίτρινα και πράσινα λαχανικά, λόγω καρετονοειδών και βιταμίνης C αντίστοιχα

• Να καταναλώνετε απαραιτήτως 4 - 5 φρούτα καθημερινά

• Κάνετε μέτρια άσκηση τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα (2 - 3 ώρες τα παιδιά)

• Μην ξεπερνάτε τα 1 - 2 ποτηράκια κρασί την ημέρα

• Βγάλτε το κάπνισμα από τη ζωή σας.



Μαρία Αντίνου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πηγή: ineedadoctor.gr

Καλέντουλα

Καλέντουλα η θεραπευτική




Άλλα ονόματα: Καλέντουλα των αγρών, καλεντούλα, Νεκρολούλουδο, Κίτρινη μαργαρίτα, κατιφές, καλενδούλη, µοσκαρδίνι, αδράχτι της γριάς, πετεινόχορτο.

Περιγραφή : Το όνομα καλέντουλα προέρχεται από τη λατινική λέξη «kalendae» (καλένδες) που σημαίνει πρώτη μέρα του μήνα πιθανώς γιατί η καλέντουλα ανθίζει τις πρώτες μέρες των περισσότερων μηνών του χρόνου. Το officinalis δείχνει την παραδοσιακή φαρμακευτική χρήση του φυτού.
Ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων. Είναι φυτό ετήσιο και το γνωρίζουμε όλοι. Η καταγωγή του είναι από την Αίγυπτο και το καλλιεργούμε συχνά στους κήπους. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες με άνθη κίτρινα ή ζωηρά πορτοκαλιά, απλά ή διπλά, με φύλλα μεγάλα, στενά στη βάση, φαρδύτερα και στρογγυλεμένα στην κορυφή.
Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα άνθη του φυτού. Τα άνθη της καλέντουλας έχουν θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών και τις αντισηπτικές τους δυνατότητες.
Έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν ποικίλες δερματικές ασθένειες και είναι αποτελεσματικά ενάντια στα δερματικά έλκη.
Όταν λαμβάνονται εσωτερικά ως τσάι, μπορούν να αντιμετωπίσουν έλκη του στομάχου φλογώσεις, φλεγμονές.
Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της Καλέντουλας είναι ότι καθαρίζει το αίμα, επισπεύδει την επούλωση των πληγών και λειαίνει τις ανωμαλίες του δέρματος. Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι η Καλέντουλα είναι ένα σημαντικό φάρμακο σε περιπτώσεις μη εγχειρήσιμου καρκίνου.
Συστατικά: Τα άνθη της περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένια (πρόδρομα μόρια της βιταμίνης Α) και σημαντικές ποσότητες πυριτίου.
Ο συνδυασμός του πυριτίου και της προστατευτικής βλέννας που περιέχει, καθιστά την καλέντουλα ένα από τα πιο σημαντικά βότανα για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων για την ίαση των οποίων ο οργανισμός πρέπει να αναπλάσει νέους ιστούς.
Πυρίτιο: Ανήκει στα μέταλλα και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισµό. Επίσης συντελεί στην υγεία του δέρµατος και συμμετέχει στην ανάπτυξη των µαλλιών, των νυχιών και των δοντιών.
Επιπλέον, οι πηκτίνες που περιέχονται στα φύλλα της την καθιστούν ενυδατικό παράγοντα. Ακόμη δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση των ραγάδων και των ρυτίδων.
Τα πέταλα και η γύρη της καλέντουλας περιέχουν τριτερπενοειδείς εστέρες και καροτενοειδή, και τα αντιοξειδωτικά φλαβοξανθίνη και χρυσοξανθίνη που είναι και η πηγή του κίτρινο πορτοκαλί χρώματος.
Τα φύλλα και τα κοτσάνια περιέχουν άλλα καροτενοειδή, λουτεΐνη ως επί το πλείστων (80%), ζεαξανθίνη (5%), και β-καροτένιο. Εκχυλίσματα του φυτού, επίσης, χρησιμοποιούνται ευρέως στα καλλυντικά λόγω της παρουσίας ενώσεων, όπως σαπωνίνες, ρητίνες και αιθέρια έλαια.
Τα άνθη περιέχουν φλαβονογλυκοσίδες, τριτερπενικούς ολιγογλυκοσίδες, τριτερπενικούς γλυκοσίδες τύπου oleanane, σαπωνίνες, και σεσκιτερπενικούς γλυκοσίδες.
Παραδοσιακές χρήσεις: Η χρήση του φυτού έχει μακρά παράδοση. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα, Ρώμη, Μέση Ανατολή και Ινδία ως θεραπευτικό φυτό και ως χρωστική για υφάσματα, τρόφιμα και καλλυντικά.
Τα λουλούδια της θεωρούνται βρώσιμα και χρησιμοποιούνται στις σαλάτες ως γαρνιτούρα ή για να προσθέσουν χρώμα αντί για το πολύ πιο ακριβό σαφράν.
Η καλέντουλα είναι επίσης από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά βότανα και χρησιμοποιείται στη δυτική θεραπευτική ήδη από τον 12ο αιώνα. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πονόδοντων, σαν αντισπασμωδικό ιδιαίτερα για το στομάχι και την δυσμηνόρροια, σαν τονωτικό του ήπατος, εφιδρωτικό, αντιεμετικό, αντισκορβουτικό.
Ιδιότητες και σύγχρονες χρήσεις: Η καλέντουλα έχει θεραπευτικές ιδιότητες, καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος και του ερυθήματος και είναι ιδανική για το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα. Επίσης είναι ενυδατική και μαλακτική. Τοπικά έχει χρησιμοποιηθεί για κιρσούς, αιμορροΐδες, έκζεμα και επιπεφυκίτιδα.
Φαρμακολογικές μελέτες φυτών έχουν δείξει ότι εκχυλίσματα καλέντουλας μπορεί να έχουν αντι -ιικές, αντι-γονιδιοτοξικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η καλέντουλα είναι για τις πληγές ότι είναι η άρνικα για τους μώλωπες. Και τα δύο φυτά θεωρούνται αποτελεσματικά ειδικά για τραυματισμούς.
Ενδείκνυται σε περιπτώσεις τραυματισμών των μυών και των τενόντων και όπου υπάρχει έντονη φλεγμονή. Στο Παρίσι το 1849, χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς σε πολλά θύματα που είχαν θραύσματα στα οστά από τραύματα σφαιρών, των οποίων τα άκρα υπό άλλες συνθήκες θα είχαν ακρωτηριαστεί, σώθηκαν με την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα της καλέντουλας.
Όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, ιδιαίτερα τα άνθη, προσφέρουν ανακούφιση από τους πονοκεφάλους και τον πονόδοντο.

Πηγή: newsitamea.gr

Aλόη

Φυτικό κολλαγόνο με Βιταμίνες




Έχουν γίνει άπειρες επιστημονικές μελέτες με επίσημα εντυπωσιακά στοιχεία για την θεραπευτική και καλλυντική δύναμη της αλόης. Έχουμε ακούσει πολλά και όλοι γνωρίζουμε για αυτήν.

Η αλόη ενεργοποιεί το κολλαγόνο της επιδερμίδας. Πολλές γυναίκες, σε όλες τις ηλικίες, εμπιστεύονται την ομορφιά τους αποκλειστικά και μόνο σε αυτήν. Δεν την εγκαταλείπουν ποτέ! Και υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση σε αυτό. Η αλόη αυξάνει και συντηρεί το κολλαγόνο. Με αυτό το δεδομένο χρησιμοποιείται πολλές φορές από τους δημιουργούς καλλυντικών και φροντίδας ως βάση αντί του κεριού. Εφαρμόζεται ελεύθερα ή σε συνδυασμό, σε πρόσωπο, μαλλιά, χέρια, πόδια, σώμα. Mετατρέπει το δέρμα σε αλαβάστρινο με την χρόνια και συστηματική χρήση, ενώ δίνει λάμψη και ενυδάτωση μοναδική.

Πρόκειται για ένα φυσικό τζελ επανορθωτικό σε βλάβες από καψίματα αλλά και ερεθισμούς. Φοριέται ως καλλυντικό, αλλά και πάνω από τα καλλυντικά ως ενισχυτικός μανδύας στην δράση τους. Φοριέται ως βάση ή ως σέρουμ. Φοριέται όπως εσύ θέλεις και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σου.

Ένα άλλο εξαιρετικό επίτευγμα της αλόης είναι ότι σβήνει τις κηλίδες προσώπου και χεριών. Αν την χρησιμοποιείς σταθερά και με επιμονή διαγράφει οποιαδήποτε κηλίδα. Η αλόη απλώνεται ακόμη και μετεγχειρητικά, μετά από σύσταση γιατρού, για το κλείσιμο τραυμάτων. (ποτέ όμως σε φρέσκο τραύμα). Αναδομεί και συντηρεί το δέρμα στην νεότητα του. Αποκαθιστά βλάβες μετά από την έκθεση μας, στην ηλιακή ακτινοβολία. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ακμή.

Βιταμίνες που περιέχει: Αποτελεί μια σημαντική πηγή βιταμινών, ειδικά τις A, C, E. Οι τρεις βασικές βιταμίνες διατήρησης της νεότητας τις οποίες και περιέχουν όλα τα καλλυντικά αξιώσεων. H βιταμίνη A (ρετινόλη) έχει αναπλαστικές ιδιότητες στα κύτταρα και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία ως αντιρυτιδικό συστατικό. H Bιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες βοηθώντας στο σχηματισμό του κολλαγόνου του δέρματος και στη διατήρηση της υγείας του. H Bιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. Είναι επίσης πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων: π.χ. σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου και ενζύμων. Όλα αυτά, έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς. 

Πηγή: mystikaomorfias.gr

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015



Η θέση της ακμής στο σώμα μας, "μιλάει" για την υγεία μας!






Εάν έχετε την τάση να παρουσιάζετε ακμή σε ορισμένες περιοχές του σώματός σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ακμή επισημαίνει στο σώμα σας ορισμένες ασθένειες ή διαταραχές.

Το δέρμα σας προσπαθεί να «επικοινωνήσει» μαζί σας μέσω των εσωτερικών σας οργάνων και να σας πει πως πρέπει να αλλάξετε κάτι στον τρόπο ζωής σας.

Το σώμα σας είναι ουσιαστικά ένας χάρτης που πρέπει να διαβάσετε πάνω του τα «σημάδια». Διαφορετικές τοποθεσίες και διαφορετικές ζώνες αντιστοιχούν σε διάφορα προβλήματα.

Ζώνη 1: Ορμόνες

Η ακμή στο πηγούνι και το λαιμό, σημαίνει ότι έχετε προβλήματα με τα επινεφρίδια, αλλά η αιτία για την εμφάνισή τους μπορεί να είναι το σοβαρό άγχος και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.

Ζώνες 2 και 3: Αγχος

Η ακμή στους ώμους είναι ένα σημάδι ότι είστε υπερφορτωμένοι και με μειωμένη ανοσία. Επιβραδύνετε λίγο, βρείτε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας και χαλαρώστε!

Ζώνη 4: Το πεπτικό σύστημα

Η ακμή στο στήθος είναι συνήθως ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το πεπτικό σύστημα ή ότι υπερβάλλετε με ανθυγιεινά τρόφιμα. Αλλάξτε τη διατροφή σας και σύντομα η ακμή θα εξαφανιστεί.

Ζώνες 5 και 6: Επίπεδο βιταμινών

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας στερείται βιταμίνες. Προσπαθήστε να καταναλώσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Ζώνη 7: Επίπεδο σακχάρου στο αίμα

Οταν η ακμή εμφανίζεται στο στομάχι, αυτό είναι συνήθως λόγω των υψηλών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Εξαιρέστε από τη διατροφή σας το λευκό ψωμί, καταναλώστε περισσότερα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και η ακμή θα φύγει σύντομα.

Ζώνη 8: Ατομική υγιεινή και ΣΜΝ

Οι κακές συνθήκες υγιεινής μπορεί να είναι η αιτία της ακμής σε αυτή τη ζώνη, αλλά είναι ακόμα χειρότερο αν εμφανίζονται λόγω κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, ειδικά αν υπάρχει φαγούρα. Θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό!

Ζώνες 9 και 10: Δερματικά προβλήματα ή αλλεργίες

Η ακμή στους μηρούς και πάνω στα πόδια είναι συνήθως μια αντίδραση σε καλλυντικά ή απορρυπαντικά. Η ακμή στο κάτω μέρος των ποδιών εμφανίζεται από το ξύρισμα ή την αποτρίχωση. Να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Ζώνες 11 και 12: Νευρικό και πεπτικό σύστημα

Η ακμή σε αυτές τις περιοχές δείχνει ότι η διατροφή σας είναι πλούσια σε θερμίδες ή ότι δεν κοιμάστε αρκετά.

 Ζώνες 13 και 14: Προβλήματα με το πεπτικό σύστημα

Η ακμή στις ζώνες αυτές υποδηλώνει και πάλι προβλήματα με το πεπτικό σύστημα και ότι ενδεχομένως καταναλώνετε πολλές ανθυγιεινές τροφές.

Πηγή: medinova.gr

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

10 Mπαχαρικά που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό μας!












Yπάρχουν πολλά μπαχαρικά και βότανα που βοηθούν όχι μόνο να διατηρήσουμε το βάρος μας, αλλά μας βοηθούν και να κάψουμε θερμίδες! Δείτε ποια αποτελούν μια καλή επιλογή για τη διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας, δίνοντας παράλληλα μια εκλεκτή γεύση στα πιάτα σας.

1. Τζίνσενγκ: Μερικές μορφές τζίνσενγκ –του ξεχωριστού αυτού φυτού από την Κίνα- επιταχύνουν το μεταβολισμό, απομακρύνουν τις τοξίνες και δίνουν ενέργεια στο σώμα. Το Panax Ginseng ειδικότερα, βοηθά στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Maryland.

2. Πιπέρι καγιέν (κόκκινο): Αυτό το μπαχαρικό δημιουργεί θερμότητα εξαιτίας του βασικού συστατικού του, της καψαϊκίνης, που βοηθά στην καύση του λίπους και την καταστολή της όρεξης. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Purdue University,της Ιντιάνα εκτός από λίπος το πιπέρι καγιέν βοηθάει να κάψουμε και περισσότερες θερμίδες!

3. Κανέλα: Αυτό το… γλυκό «φάρμακο», μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και την LDL χοληστερόλη («κακή»). Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας την πιθανότητα προ-διαβήτη.

4. Μαύρο πιπέρι: Αυτό το κοινό συστατικό των νοικοκυριών, αυξάνει το μεταβολισμό εξαιτίας του κύριου συστατικού του, της πιπερίνης. Επίσης, το μαύρο πιπέρι βοηθά την πέψη και την καύση του λίπους με ταχύτερο ρυθμό. Στην πραγματικότητα, το μαύρο πιπέρι μπορεί «δυνητικά να κάψει τόσες θερμίδες, όσες το περπάτημα για 20 λεπτά», σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

5. Πικραλίδα: Γνωρίζατε ότι τα ανθοφόρα φυτά πικραλίδες μπορούν να καταναλωθούν στην ακατέργαστη μορφή τους; Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία.

6. Μουστάρδα: Η Μουστάρδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τρόφιμο που βοηθά στην απώλεια βάρους. Ερευνητές στο Ινστιτούτο Oxford Polytechnic της Αγγλίας, υποστηρίζουν ότι ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μπορεί να επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό κατά σχεδόν 25%..

7. Κάρδαμο: Το Κάρδαμο αυξάνει το μεταβολισμό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Επίσης προάγει την υγιή πέψη και ανακουφίζει τους πόνους των κολικών.

8. Ινδικό μπαχαρικό κουρκουμάς ή κουρκούμη: Αυτό το φωτεινό πορτοκαλί «δυνατό» μπαχαρικό της Ινδίας, βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

9. Τζίντζερ (πιπερόριζα): Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μπαχαρικό μπορεί να καταστείλει την όρεξη, να βοηθήσει την πέψη, να απομακρύνει τις τοξίνες και να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος τονώνοντας το μεταβολισμό

10. Κύμινο: Το κύμινο βοηθά τη διαδικασία της πέψης και την παραγωγή ενέργειας, ενώ ενισχύει παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα, αρθρίτιδα, νεφρική νόσο και καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.

Πηγή: imommy.gr