Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Τα υλικά μας: Μελισσοκέρι


Μελισσοκέρι




Το μελισσοκέρι παράγεται από τους κηρογόνους αδένες της εργάτριας μέλισσας, με στόχο την κατασκευή της κερήθρας.

Είναι μη τοξικό, πολυσύνθετο μίγμα από οργανικά συστατικά. Περιέχει 300 περίπου ουσίες, όπως η γνωστή μας πρόπολη αλλά και κυρίως:
εστέρες (που διευκολύνουν τη γρήγορη εφαρμογή και απορρόφηση του προϊόντος και καθιστούν τα προϊόντα που το περιέχουν συμβατά με την ανθρώπινη επιδερμίδα)
λιπαρά οξέα (με θρεπτικά, ενυδατικά, μαλακτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που αναπληρώνουν τα λιπίδια της επιδερμίδας) 
και υδρογονάνθρακες.

Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Α και μεταλλικά στοιχεία. Έχει αντιφλογιστικές, αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές, επουλωτικές, μαλακτικές, ενυδατικές, αντιβακτηριακές ιδιότητες. Θρέφει τα κύτταρα και προστατεύει το δέρμα από καταστροφικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς ή να φράζει τους δερματικούς πόρους. Δεν αλλοιώνεται, οπότε δεν χρειάζεται συντηρητικά.

Δημιουργεί κατά την εφαρμογή του ένα προστατευτικό φράγμα λιποειδούς υμένα ο οποίος ρυθμίζει την υγρασία και σταθεροποιεί το λάδι, εμποδίζοντας τα όξινα στοιχεία να διαπεράσουν. Ταυτόχρονα, επιτρέπει στα θρεπτικά στοιχεία του προϊόντος που το περιέχει, να δράσουν παρατεταμένα, ενώ η επιδερμίδα αναπνέει και ενυδατώνεται. 

Για όλους αυτούς τους λόγους πολλά καλλυντικά προσώπου και σώματος και λιπ μπαλμ,  περιλαμβάνουν αυτό το δώρο της φύσης στα συστατικά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου