Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Τα υλικά μας: Αιθέριο Έλαιο Νυχτολούλουδου

Evening Primerose Oil (Αιθέριο Έλαιο Νυχτολούλουδου)






















Το αιθέριο έλαιο του νυχτολούλουδου στην ομορφιά

Είναι πολλές οι χρήσεις αυτού του αιθέριου ελαίου στην κοσμετολογία και ο λόγος είναι τα λιπαρά οξέα GLA που υπάρχουν σε αυτό το λάδι που το καθιστούν εξαιρετικά ενυδατικό. Βοηθά να κρατηθούν οι  ξηρές περιοχές ενυδατωμένες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας το μια άριστη φυσική θεραπεία για το κουρασμένο δέρμα και τα μάτια, φωτίζοντας τους μαύρους κύκλους και κάνοντας το βλέμμα να φαίνεται νεότερο. Θεραπεύει τις ατέλειες και εξισώνει τον τόνο του δέρματος, το αναζωογονεί και εξομαλύνει το τραχύ δέρμα. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και βοηθά στην επιδιόρθωση των κυττάρων καθώς και στην παραγωγή  νέων. Δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες κάνοντας το δέρμα να φαίνεται νεότερο.
Μειώνει την απόφραξη των πόρων και τη δημιουργία βλαβών. Λόγω των θρεπτικών συστατικών που έχει θεραπεύει τη φλεγμονή της ροδόχρου ακμής ελέγχοντας παράλληλα την παραγωγή προσταγλανδινών
Βοηθά στη θεραπεία του εκζέματος ανακουφίζοντας από τη φλεγμονή, το ξεφλούδισμα  και τον κνησμό.

Το Primrose Oil στα μαλλιά

Τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο Primrose Oil εμποδίζουν το σπάσιμο των μαλλιών και τα κρατούν δυνατά και υγιή. Επίσης θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής και θεραπεύουν τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό. Πιστεύεται ότι αυτό το λάδι βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο της αραίωσης των μαλλιών και την απώλεια τους - ιδιαίτερα σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες και άτομα με προβλήματα του θυρεοειδούς.



Βιβλιογραφία:
Horrobin D., Journal of Reproductive Medicine, 1983: 28(7): 465-68
Pashby N. et al., British Journal of Surgery, 1981: 68: 801-24
Stewart J.C. et al., Journal of Nutritional Medicine, 1991: 2: 9-15
Vaddadi K., and D. Horrobin, Journal of Medical Science, 1979; 7: 52



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου